נותן מתנה שחוזר בו מהמתנה

שאלה:

שלום רב
לפני כמה חודשים מנהלת בית הספר נתנה לילדה מחשב מתנה.
עכשיו טוענת שהיא רוצה אותו חזרה כי היה בעצם בהשאלה. בנוסף, הדרישה באה אחרי דיון לא נעים על התנהלות המורה של הכיתה, כאמור העיתוי נראה לא אקראי.
מה הדין.
תודה.

תשובה:

שלום וברכה,

אדם שנתן מתנה לא יוכל לחזור בו ולדרוש את המתנה בחזרה, ולכן אם הייתה נתינה גמורה [לא השאלה] לא ניתן לדרוש החזר. ולכן צריך לברר אם מראש המחשב ניתן במתנה.

בהצלחה.

מקורות:

שולחן ערוך חושן משפט הלכות מתנה סימן רמא

הנותן מתנה לחבירו, בין קרקע בין מטלטלין, אין המקבל זוכה בה אלא באחד מהדרכים שהקונה זוכה בהם וכיון שקנה באחד מהדרכים ההם, אפילו שלא בפני עדים, קנה, אם שניהם מודים.