השתתפות דירה מפוצלת בתיקון ביוב משותף

שאלה:

בור ביוב שמשותף לדיירי הבניין שנסתם והיו צריכים לשלם עבור שחרור סתימה
האם זה מתחלק בדיוק לכל אחד מהמשתמשים או שזה מתחלק למשל לפי גודל הדירה דהיינו למי שיש דירת סטודיו ישלם פחות ממי שיש לו דירה רגילה
וכן איך ישלם בעל דירה מפוצלת או בעל דירה שיש לו בנוסף סטודיו ?
תודה רבה ובהערכה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

התשלום מתחלק לפי הגבייה החודשית של ועד הבית. כל הדירות משתתפות בשווה. ויח"ד אם הם קטנות ומשלמים חיצי או שתי שליש גם בתיקון של הביוב ישלמו חצי או שתי שליש.

בהצלחה.