לא תיקום

שאלה:

שלום רב לכבוד הרב
אותה שאלה עולה כל פעם מחדש רק בצורה אחרת
האם מותר לנקום לא כדי לנקום אלא כדי לחנך אחרי שכלו כל הקיצים וניסנו להיות הכי נחמדים בעולם ודברנו בצורה יפה אבל האדם שמולנו מתנהג בדפוס התנהגות דוחה ולא מקובל
אתן 2דוגמאות
שכן שחוסם חנייה ואחרי מס' פניות בצורה נעימה ממשיך בהתנהגותו
האם מותר לחסום את החנייה שלו כדי שיבין
בדרך כלל זה עובד רק ככה לצערי הרב
וכן שותף בעבודה שצועק ומבייש את פניך לפעמים
גם אחרי מס' פניות על התנהגותו הוא ממשיך לחזור ולבייש מדי פעם כמו תמיד
האם מותר לביישו כדי שירגיש מה הוא גורם לאנשים אחרים כדי שיפסיק
עם יד על הלב המניע הוא טהור כדי ללמד לקח שיפסיק ולא כדי להרגיש את מתיקות הנקמה

תשובה:

ככל שהמטרה אינה נקמה אלא הצלה מהיזק, זה מותר ואינו בכלל לא תיקום. אבל זה רק בנוגע לחנייה כשאין דרך אחרת, ותוך השארת מס' טלפון, אבל לא לבייש! אפשר לעצוב את המבייש ולמנוע אותו, ניתן לדבר תקיף שאצלנו בעבודה לא מביישים, אבל לא לבייש אדם.

בשורות טובות