לקחת חול מרשות הרבים

שאלה:

האם מותר לקחת חול מרשות הרבים לצורך גידול צמחים כשאני צריך לצורך צמחים שמהם אני מתפרנס ואני אדם חולה שזקוק לפרנסה האם מותר לקחת חול מרשות הרבים לצורך אישי

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לקחת חול מרשות הרבים לצורך אישי. החול הוא הפקר ומותר לקחת ובלבד שלא יהיה בור ברשות הרבים כתוצאה מלקיחת החול, כיון שאסור להזיק את רשות הרבים.

בהצלחה ורפואה שלמה.

מקורות:

שו"ע סימן רעג סעיף י

המדברות והימים והנהרות והנחלים, כל שבהם הפקר וכל הקודם בהם זכה; כגון העשבים והעצים והפירות של אילנות של יער וכיוצא בהם.