פיצויים מהמשכיר על הימים שלא היה מים חמים

שאלה:

אני שוכר דירה, בתקופת השכירות בחודש אדר התקלקל החמם של הדוד שמש, הודעתי זאת מיד לבעל הדירה, בהתחלה הוא ניסה לתקן זאת בעצמו, אך לאחר כמה ניסיונות כושלים נאלץ להזמין איש מקצוע, בינתיים נאלצנו אני ואשתי וארבעת ילדנו הקטנים להתמודד במשך שבוע (כולל ערב שבת) בדרכים שונות עם מציאות של דירה ללא מים חמים בתקופה שהדוד חשמל חיוני מאוד, אני מעוניין לתבוע פיצויים מבעל הדירה, השאלה האם יש מקום לתביעה זו ואם כן כמה יש לתבוע על עוגמת נפש זו?

תשובה:

שלום וברכה,

קלקולים שנעשו בדירה שכורה והמשכיר פעל לתקן, אם היה ניתן לדור בדוחק בדירה ההפסד על השוכר 'מזל של השוכר גרם'. ובמקרה שלך שניתן לדור בדוחק לא ניתן להפחית מדמי השכירות ולכן לא לדרוש פיצוי עגמת נפש.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.