עזיבת דירה שכורה באמצע שנה

שאלה:

אני שוכר דירה כבר שתיים וחצי.
בחוזה רשום שניתן להאריך את החוזה בעוד שנה ומפורט תאריכים של השנה השנייה לשכירות.
כעת בעצם השנה השלישית ונתתי 12 שיקים.
כעת נוצר מצב שאני צריך לעבור דירה לחו"ל . לא הייתה לי תכנית כזאת.
האם החוזה מחייב אותי לשלם עד סוף השנה או לא.
תודה.

תשובה:

כיון שאתה גר ללא חוזה כל תנאי החוזה קיימים מלבד הזמן – שאין חובה להישאר עד סוף השנה אבל לא ניתן לעזוב מיד אלא יש להודיע חודשיים לפני העזיבה.

אם היה דיבור לפני השנה השלישית שאתה ממשיך לגור שנה, נחשב שיש כאן חוזה לשנה ואסור לצאת באמצע. אבל ניתן להביא שוכר חילופי.

בהצלחה.

מקורות:

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. שלום
    בסימן שיב סעיף א הביא הרמ"א את דברי הבית יוסף שכתב שאם הקדים לו שכר אמרינן שמסתמא שכרו כנגד מעותיו. שהרי הדמים מודיעים.. וכן הסכים הקצות (שם ס"ק ב).
    וא"כ בזה שמסר לו 12 שיקים גילה דעתו ששוכר שוב לשנה נוספת ולא יוכל לצאת באמצע החוזה.