הונאה בנקודות זכאות של חברת טיסה

שאלה:

נקודות טיסה של (אלעל).
קניתי מחבר נקודות במחיר 0.28 סנט לנקודה, הוא הציע לי לפי 0.30 ואני לחצתי אותו שירד במחיר. לציין שלא הייתי בקי במחירים כאלה.
סגרנו עיסקא, עכשיו כעבור חודשיים, הוא טוען שהמחיר בשוק הוא הרבה יותר יקר והיה הונאה.
לא יודע אם הוא צודק שהמחיר לנקודות יותר יקר, אבל נניח שאכן המחיר יותר יקר, ואני לא ידעתי, והוא הציע לי המחיר הזה, האם הוי הונאה?

תשובה:

שלום וברכה,

אין דין אונאה בדבר שאין גופו ממון, ונקודות של זכאות דינו כדבר שאין גופו ממון, ולכן אין בזה איסור אונאה.

בהצלחה.

מקורות:

קרקעות עבדים ושטרות התמעטו מדין אונאה כמבואר בשו"ע סימן רלב. שטרות הוא כל דבר שאינו ממון אלא מזכה את האדם לממון. ולכן נקודות נסיעה אין עליהם דיני אונאה. וכתבו הראשונים שגם בדברים אלו יש איסור אונאה, אולם במקרה הזה שהמוכר הציע את המחיר והלוקח לא ידע גם איסור אונאה לא יהיה.