הכל חייבים בציצית – מה הכוונה?

שאלה:

שלום, הכל חייבים בציצית למה התכוונו לציצית שעל הגוף (טלית קטן) או טלית גדולה שמתעטפים, ושאלה אחרת איך זה שנהיה גם טלית קטן וגם טלית גדולה?

תשובה:

למעשה עיקר הכוונה לא לזה ולא לזה, אלא לעצם החיוב שאומר שכאשר יש לך בגד ארבע כנפות אסור ללובשו ללא ציצית. אלא שכיון שהיום לא מצויים לנו כל כך בגדים כאלו, אנחנו קונים במיוחד בגד ארבע כנפות כדי לזכות לקיים בו את המצוה והולכים איתו כל היום. מלבד זאת על םי סוד יש ענין גדול לקיים מצוה זו בטלית גדול יחד עם התפילין בבוקר. אדם שנמנע ממצות ציצית ולא רץ להרויח מצוות נענש על כך בזמן ריתחא שמידת הדין מתוחה.