בגד ארבע כנפות – לתופרו כדי לפוטרו מציצית

שאלה:

שלום.
קניתי חולצה עם 4 כנפות למטה.האם זה יעזור לתפור אחת מהן על מנת לפתור מציצית?

תשובה:

יעזור בהחלט. אם תתפור באופן שעכשיו אין בה אלא שלוש כנפות אין חיוב ציצית. כמו כן יש לזכור שכאשר החתך של הכפיים הוא פחות מחצי הבגד זה לא מחייב ציצית.

מקורות:

ראה שו"ע סי' י סעי' ב-ג שרק כאשר גולל את הכנפיים ותופר במקום לחתוך, ניכר ממעשיו שזה תפר זמני, אבל אם תופר ממש בכל האורך לשנות את צורת הבגד – זה מועיל.