עשרה ראשונים

שאלה:

שלום עליכם
התלבטנו בדיון שעלה :
ראובן אוסף את שמעון ברכב לתפילה . שמעון לא יכול להגיע בלי שראובן יביא אותו . שראובן חונה שמעון יוצא ראשון מהרכב ונכנס ראשון לבית הכנסת . ואח"כ נכנס ראובן . מי נחשב ראשון מעשרה ראשונים ומי שני מעשרה ראשונים ?

תשובה:

לכאורה מי שנכנס ראשון הוא יש לו את מעלת העשרה ראשונים, ומי שהביא אותו יש לו את מעלת מי שגרם לכך שיהיו עשרה אנשים בבית הכנסת, ושניהם חשובים לפני המקום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תקופה ארוכה שהציקה לי שאלה זו. נסתפקתי במקרה מצוי מאוד. ראובן נכנס לביהכנ"ס מעשרה ראשונים אלא שלאחר שהתקבצו עוד אנשים הוא נצרך לצאת לרגע (להביא סידור/חומש / להתפנות וכדו') האם איבד את המעלה והעביר אותה לזה שהגיע 11 שכעת נהיה העשירי?