שאבעס לעמפ בשעת עונה

שאלה:

שלום וברכה,
האם מותר לשמש בחדר בו שמתי "שאבעס לאמפ"? זו מנורה שניתן לסובב כיסוי שלה בשבת וזה מכסה את האור..האם ניתן לשמש בה כשמאפילים את החדר ומשאירים רק חלק מאוד קטן גלוי שישאר מעט אור לכיוון הקיר או הגב של המיטה?

תשובה:

שלום וברכה

יש לסובב את הכיסוי של השאבעס לעמפ לגמרי, שלא ישאר גם חלק קטן המאיר בחדר. אסור להשאיר גם נר קטן דולק אם לא שיש כנגדו מחיצה או שאורו בא מחוץ לחדר.

שבת שלום.