מעשר כספים למזגן בית הכנסת

שאלה:

בבית המדרש בו אני מתפלל כמו בעוד הרבה בתי מדרשות התקינו הגבאים מכשיר שגובה כסף על כל הפעלה של המזגן. הרבה פעמים אני בא להתפלל והבית מדרש מלא וכמובן גם חם ואני רוצה להפעיל את המזגן ויש ברשותי מעות מעשר שממנו אני נותן צדקה בעת הצורך האם מותר לי להשתמש עם הכסף הזה להפעלת המזגן כמו שאני נותן מהכסף הזה לקופת בית המדרש וגם זה נחשב צורך מצווה או שמא היות וכרגע מפריע לי החום שלי אז אין זה נחשב צורך מצווה

תשובה:

זה בהחלט צורך מצוה, הרי מן הסתם לצורך עצמך לבד לא היית עושה זאת, רק בגלל שיש כאן רבים הנצרכים אתה משקיע את הכסף הזה.

בהצלחה