תותים מיובשים – חרקים

שאלה:

שלום,
ראיתי דוגמאות לאריזות של תותי עץ מיובשים, ויש מבחר מתכונים המשלבים את תותי העץ המיובשים לטעם ותוספת של ערכים תזונתיים.
מקריאה בנושא הבנתי שהתותים מלאים בחרקים שלא ניתן לבדוק ולהכשיר באכילה טריה. אך האם ניתן להשתמש בתותי העץ המיובשים שנקנים בחנות באריזה סגורה עם כשרות? מיועד בעיקר לטחינה כאבקה.

תשובה:

יש תותים מיובשים בהכשר הבד"ץ העדה החרדית שאין בהם חשש, תוכלי למצוא בכל חנות פיצוחים שהיא בהכשר זה. בכל אופן אחר – אין לקנות.