לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

חרקים – עד כמה לחשוש?

שאלה:

שלום הרב,
1.עד כמה צריך לחשוש לחרקים, לדוג' הכנתי קפה ופתום ראיתי על הקצה של הכוס יתוש קטן, האם צריך לחשוש שמא היו כמה בכוס לפני שהכנתי את הקפה או מסתמא הוא כעת הגיע? וכן אם אני יושב לאכול בגינה האם צריך כל רגע לשים לב שלא נכנס יצור כלשהוא למאכלי/משקה?

2.בעניין נטילת ידיים, הם גם בנטילת ידיים של בוקר חייב קודם לברך ורק אח"כ לנגב?

תשובה:

שלום וברכה

אין סיבה לחשוש שיש עוד חרקים, יתוש הוא דבר אקראי.

בנוגע לגינה, לא ניתנה תורה למלאכי השרת, צריך לשים לב באופן רגיל ונורמלי מה מכניסים לפה, ולא יותר.

ב. לבני ספרד שמקפידים לברך בשעת הנטילה יש לעשות זאת לפני הניגוב כדי שיהיה "עובר לעשייתן". בני אשכנז שרבים מהם מברכים ברצף כחלק מסדר התפילה פחות צריכים להקפיד על כך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ודאי לברך, אסביר את כוונתי. יש לנו כלל בברכות שמעיקר הדין הברכה נאמרת עובר לעשייתן, הכוונה לפני עשיית המצוה ולא לאחריה. הבעיה בנטילת ידים שזה בלתי אפשרי, כי לפני הנטילה אסור לברך בגלל שהידים לא טהורות, לכן מברכים באמצע המצוה שזה גם בסדר העיקר שלא לאחריה, מה זה באמצע, אחרי הנטילה לפני הניגוב, לענין זה גם אם לא תנגב בפועל אלא תמתין שיתנגבו לבד הדין זהה. אמנם בנטילה לסעודה יש חובה לנגב כדי שלא לגעת בלחם ביד רטובה.