חנוכת בית ועוד

שאלה:

שלום כבוד הרב,

שוב אני בשאלה נוספת, שמח שאתם עומדים כאן לעזרתי.

אני מעוניין לערוך סדר חנוכת בית ביחיד בביתו של סבי המנוח.

מספר עובדות שאולי קריטיות לנושא:
1. התגוררתי עמו ועם סבתי ז"ל בדירה זו קרוב ל15 שנים עד ללפני כשישה חודשים שעברתי לגור לבד (כעת חזרתי לדירתו).
2. בשנה שעברה קבעתי בדירה זו מזוזה חדשה האם לשם סדר חנ"ב יש חובה לקבוע מזוזה חדשה (רפרפתי בסדר חנוכת הבית של החיד"א וראיתי שמצויין שם נושא קביעת מזוזה)?
3. האם אוכל לעשות סדר חנוכת הבית לבדי?
4. האם ישנן שעות מסוימות ביום שעדיף בהן לערוך את סדר חנ"ב או שאין הבדל בין בוקר/ ערב (חשבתי לעשות הערב).

ושאלות בנושא אחר:
1. האם עדיין ניתן לעשות קידוש לבנה?
2. בתיקון חצות האם חזרנו לומר את תיקון רחל (עד כה אמרתי רק תיקון לאה)?

תודה על העזרה

תשובה:

שלום וברכה

אין לך חובה לעשות שם חנוכת הבית, גם בגלל שזה היה ביתך הרבה שנים ולא משהו ממש חדש, וגם בגלל שזו לא חובה, אבל כרצונך. אין קשר בין חובת המזוזה למצוה זו, אבל כן חשוב לדעת שחייבים מזוזה כשרה בכל חדרי הבית למעט שירותים ואמבטיה, לא די במזוזה אחת בפתח הראשי.

אתמול בערב היה הזמן האחרון לקידוש לבנה בחודש זה, כדאי מאוד בתחילת החודש לומר ולא לדחות כדי שלא להחמיץ.

חזרנו לומר תיקון רחל למי שנוהג לומר תיקון חצות.