הגעלת סיר

שאלה:

יש לי סיר שכנראה אולי בישלו בו בשרי(הסיר היה חלבי לפני שנטרף)/טרפות אבל לא יודעים בוודאות – מה לעשות???? איפה ניתן להגעיל את הסיר הנ"ל (ראש העין)???

תשובה:

שלום וברכה

ראשית בדרך כלל, אם הוא לא גדול במיוחד, אפשר גם בבית… לוקחים סיר גדול יותר שאינו בן יומו – לא בישלו בו ב24 שעות האחרונות, ואת הסיר הטרף גם כאשר כבר עברו 24 שעות, ומנקים את הסיר הטרף היטב היטב בכל החריצים של הידיות וכו'. ממלאים את הסיר גדול מים ומרתיחים על האש, כאשר זה מבעבע מכניסים את הסיר הטרף, אם אי אפשר כולו בבת אחת אפשר בחלקים תחילה את החלק הזה ואחר כך את זה, משאירים קצת, מוציאים ורוחצים במי ברז.

במידה ולא מסתדרים, שאל רב מקומי היכן ניתן להגעיל.

בהצלחה

[זה במידה ונטרף, אבל לא הבנתי מה זה "כנראה אולי"…]

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. מדובר פה בסיר שלא שמרתי שמא יבשלו בו טרפות וכנראה אני לא בטוח אבל יש יסוד לחשוש שאכן מישהו בישל בסיר הנ"ל בשר – מדובר בסיר חלבי