אישות

שאלה:

שלום רב!
2 שאלות בנושא יחסי אישות:
1)ידוע שלפי ההלכה צריכה להיות אפילה בחדר בזמן יחסי האישות ,האם זה כלל או במקרה שאישה למשל לא מסוגלת לתנאי כזה ,למשל זה מפחיד אותה וכדומה ויהיה לה נעים יותר -זה יהיה מותר למשל להדליק מנורת לילה בחדר? אשמח להתייחסות פוסקי זמננו
2)לגבי דיבורי חשק בין בעל לאישה שמקרבים בזמן שמותרים ובמיוחד בזמן יחסי האישות כדי לקרב את האישה-כמובן בצניעות! ,לדעתי זה רצוי ומותר ,למה ישנם אנשים שחושבים שזה אסור או לא רצוי? אני יודע שראיתי פעם מקורות מגדולי ישראל שכן יש מקום לכך שלבעל או האישה יהיה להם חשק ליחסי האישות ביניהם ולהביע זאת כמובן בצניעות ביניהם…

תודה מראש ,

תשובה:

שלום וברכה

1. אפשר שיהיה קצת אור מבחוץ, מנורת רחוב, או אור מחדר אחר, אבל לא מתוך החדר עצמו.

2. מותר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מה שלצורך הקירוב מותר, גם על יצחק כתוב שהיה מצחק עם רבקה אשתו וראה רש"י שם. סתם קלות ראש זה ענין אחר וזה תלוי בכל אדם לפי מעלתו.