נגיעה וייחוד בילדה קטנה

בס"ד
האם שייך איסור נגיעה בבת שלוש שנים ויום אחד? (עד כמה שהדבר אפשרי, שכן אין בה דעת להמנע מנגיעה אסורה). ואם לאו מאימתי חל האיסור? וכן השאלה גבי ייחוד עם בת שלוש שנים ויום אחד.

תשובה:

שלום רב.

נגיעה בילדה קטנה אף גדולה מבת ג' אם היא לצורך מותרת, ולשם חיבה אסורה.

וכאשר תוארה וצורת גופה מפותחת לעורר הרהור (בדרך כלל זה בגיל שש או שבע) גם נגיעה לצורך אסורה.

ולגבי איסור יחוד: איסור יחוד מתחיל מקטנה בת שלש ויום אחד.

מקורות:

נגיעה: עי' ביאור הלכה ריש סי' ע"ה לגבי לקרוא ק"ש נגד טפח מגולה באשה דכתב דמגיל ג' שנים אסור, והחזו"א סי' ט"ז אות ח' נחלק עליו דבגיל זה שאין הרהור שרי, ולענין דברי חיבה (חיבוק נישוק וכדו') גם החזו"א מודה דאסור כמבואר בהליכות שלמה (פ"כ אות ט'), ונגיעה לצורך שרי כמש"כ בחוט שני (על אה"ע סי' כ"א עמ' ס"ד) לענין העברת ילדה קטנה בכביש וכדו, ובאור לציון (ח"ב פ"ו אות י"ב) כתב דגיל שש או שבע יש הרהור גם לחזו"א.

 לענין ייחוד: רמב"ם (איסו"ב פכ"ב ה"י) ושו"ע (אה"ע סי' כ"ב סעיף י"א).