ייחוד עם בייביסיטר

שאלה:

שלום הרב,
יש לנו בן 13.5 בן 12 בן 10.5 בן 8 בת 4.5 ובן 2.
האם יש בעיה של יחוד עם בייביסיטר בחורה, ללא קרבה משפחתית? אם יש בעיה, האם יש דרך שיהיה מותר? מדובר על שעות הלילה.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

יש כאן בעיה, בפרט לספרדים, משום שיש כאן שלושה ילידם שי איתם איסור יחוד – מעל גיל 9, יש לנו בת שאינה נחשבת שומרת כי היא מתחת גיל 5, כך שיש לנו רק ילד אחד שהוא שומר – בן 8, אבל בלילה לא די בשומר אחד, צריך שנים.

לכן, מה שניתן לעשות זה לסכם עם שכנים שהם נכנסים מידי פעם בהפתעה, ואז זה נחשב "פתח פתוח לרשות הרבים" שאין איסור יחוד, בפרט ששומר אחד יש לנו, ום הילדה כבר קרובה להיות שומרת…

בהצלחה

מקורות:

לגבי יחוד של אשה אחת עם שני גברים נחלקו הדעות, למנהג הספרדים יש להחמיר בזה כדעת השו"ע, ולאשכנזים המנהג בזה כדעת הרמ”א שאם הם אנשים שומרי תורה ומצוות אין בכך איסור. ראה שו"ע אבהע"ז סי' כב סעי' ה.