להזמין מוהל קודם לידה

שאלה:

שלום לכבוד הרב שליט"א

לפי מה שהבנתי מן אחת מהתשובות שלכם שאין לומר מין של הילד אחרי לידה.ולא נודע לי דבר זה, מ"מ במקרה שמוהל שהמשפחה חפץ בו גר בעיר אחרת כדי לסדר עמו המילה כאשר ההורים יודעים כבר המין, אז הסתפקתי איך עושים?

האם מתקשרים אומרים אם יהיה ילד האתה פנוי ביום פלוני? כיון שאם יתקשרו אחרי לידה אפשר שלא יהיה זמין.

נראה שכזה מותר מ"מ הסתפקנו בזה ואם זה לא ייראה כמו לומר המין?

ואם כשר לא יודעים מין העובר, גם ראוי לעשות כזה אם המוהל אדם חשוב שקשה לקבוע עמו עם אתה לא גר באותו עיר?

תודה

תשובה:

אינני יודע מנין ראית שאסור לומר את מין הילוד לפני או אחרי הלידה, אפשר לספר מה שרוצים, אנשים בדרך כלל אוהבים להפתיע.

בנוגע להזמנת מוהל לפני הלידה לא הבנתי את הסיטואציה, הרי לא יודעים באיזה יום תתקיים הברית..