בניית ציפורניים חציצה בטבילה

שאלה:

הי
יש לי בניה ציפורניים
אחת נשברה רק החצי למעלה הציפורן שלימה ונקיה
רק פחות ארוכה מיכולן האם מותר לטבול ככה?

תשובה:

שלום רב

לכתחילה יש להמנע מכל חציצה שיש בה ממשות, כיון שהדבר נתון במחלוקת הראשונים. בדיעבד, כל עוד הציפורניים בנויות כהלכה בצורה יפה, גם אם אחת מעט נשברה אבל עדיין היא יפה ואת שמחה בה, יש להקל ולטבול, אבל הדרך הראויה לא להזדקק לציפורניים ארוכות.

אולם יש לבדוק היטב היטב שהכל נקי מתחת ללא שום ליכלוך.

מקורות:

נדון זה תלוי בשתי הדרכים שכתבו הרא”ש והרשב”א (הו”ד בב”י יו”ד סי’ קצ”ח) בטעם שצבע שצובעות הנשים פניהן ושיער ראשן אינו חוצץ – אם מטעם שרצונן בצבע, או מטעם שאין בו ממש. בדיעבד סומכים על טעם אחד לבד, כדמוכח מדברי הרוקח שהביאו הב”י והט”ז (שם ס”ק י”ז), לענין אשה שנתלכלכו ידיה בשחרורית הקדירה, שסמכו על טעם דאין בו ממש לבד. וא”כ יש לסמוך שכיון שאת לא מקפידה להסיר את הציפורניים, ואדרבה מעוניינת בכך, זה לא חוצץ.