נתנו לי בבית חולים כמות גדולה של פדי גזות

שאלה:

שלום וברכה לרב .
כשהייתי בטיול בברזיל , ליוויתי ישראלית שנפצעה ושברה את הרגל .
משלב האשפוז בבית החולים ועד ההטסה לארץ הייתי מלווה שלה .
במהלך הטיסה הייתי צריך להזריק לה משהו נגד כאבים .בית החולים הוא פרטי והביטוח נסיעות שלה שילם עליו הרבה כסף .

לפני שיצאנו ביקשתי מהאחות , אם היא יכולה לתת לנו כמות גדולה מאוד של פדי גזה כאלה ,. כשבפועל הייתי צריך ממש 1 או 2
היא הביאה לי כמות גדולה מאוד , ואני מרגיש שגזלתי את בית החולים בזה שביקשתי מהאחות ציוד רפואי שלא הייתי צריך לקבל בכלל , האם עברתי על גזל ? מה ניתן לעשות ?

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר ביקשת והביאו לך הרבה פדי גזות, אין בכך חשש גזל, מאחר ולא ניתן לקבוע בבירור כמה תצטרכו בהמשך והם נותנים בכמות גדולה שוודאי לא יחסר לכם. זה חלק מהשרות של הבית חולים. ולכן מאחר והם נתנו לך אין צורך לחשוש לאיסור גזל.

בהצלחה.