לקטוף מגינה ציבורית

שאלה:

שלום הרב
האם מותר לקטוף מעט צמח מגינה ציבורית על מנת לשתול בגינתי? הקטיפה נעשית מהפינה באופן שלא כ"כ ניכר.

תשובה:

שלום וברכה,

יש להקל לקטוף מגינה ציבורית מעט מאוד כאשר לא ניכר החיסרון כלל.

בהצלחה.

מקורות:

אסור לקחת שתילים משטחים ציבוריים משום גזל הרבים. אולם אם קוטפים מעט משתילים רבים ולא ניכר החיסרון דינו כדבר שאין מקפידים, וכשם שבאדם פרטי היה ניתן להקל כמו כן יש להקל בגינה ציבורית.