כסף תקוע במכונה

שאלה:

לרב שלום.
היום הייתי במקום בצפון ושם היה "פנגו" {תשלום לעירייה בעבור חנייה} היו שם הרבה ערבים ואחת הערביות {שאין לי מושג מי היא} הכניסה מטבע למכונה אך היא לא הוציאה לה שום כרטיס. ראיתי שהערבייה הלכה משם- כנראה התייאשה ואז אני סתם בשביל הניסיון- הכנסתי מטבע של 10 אגורות- ובמקום 10 אגורות יצא לי מהמקום שמקבלים עודף-גם את ה10 אגורות וגם 5 ש"ח. {כנראה של הערבייה}
חזרתי על הפעולה ובנסיון ה-2 המטבע נתקע לי…
דפקתי כמה דפיקות- ושוב יצאו ה10 אגורות וגם 5 ש"ח נוספים…
וזה לא הסוף- כמה דק' לאחר שאני הוצאתי- בא איזה קבצן אולי ערבי- וניסה להוציא משם כסף עם חתיכת ברזל, הוא ניסה לדפוק כמה פעמים אך לא יצא לו כלום…
מתברר שהבן אדם לא מהעירייה על בטוח ואם לא אני הייתי לוקח את הכסף- הוא היה לוקח..
אני גר רחוק מהמקום הזה [בסביבות המרכז]
האם עלי להחזיר אבדה זו ולמי?
כי הרי זה לא של העירייה לדעתי אשמח לקבל תשובה בהקדם
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה,

הכסף שנתקע לא שייך לעירייה אלא לבעל המעות ואין עליו חובת השבה. וזכית בכסף לעצמך.

בהצלחה.

מקורות:

הכסף שנתקע לא נקנה לבעל המכונה – עירייה, מאחר והכסף לא שמור במכונה אלא אמור ליפול, ודינו כחצר שאינה משתמרת.

הערבייה שנתקע לה הכסף התייאשה. ובנוסף גם אם לא היה מתייאשת אין חובת השבה לגוי. ולכן מותר לך לקחת את הכסף לעצמך.