בישול קטניות לפני פסח

שאלה:

מדוע מחמירים שלא להכין מוצרים מקטניות קודם פסח ולאוכלם בפסח אם החשש שמא נמצא בהם חמץ הרי לפני פסח בהתירא בלע ובטל בשישים וזה חשש רחוק בהרבה מבישול קטניות בפסח שאם חלילה ימצא חמץ לא יתבטל ונאסר במשהו?

תשובה:

כיון שמדובר בתקנה ובמנהג, לא חילקו בין קודם הפסח לתוך הפסח, מה גם שהרי יש מחלוקת גדולה בתערובת אם אומרים חוזר וניעור או לאו, ולכן יש טעם למנהג זה. בפרט שהרי יש כמה ועמיפ למנהג, ואחד מהם למשל שכיון שזה דוגמא לדגן יבואו להחליף ביניהם ולהתיר גם דגן, ולטעם זה אין מקום לדבריך..

מועדים לשמחה