שפתון נגד יובש בפסח ובימות השנה

שאלה:

שלום לכבוד הרב
אני לוקח תרופה שממש מייבשת לי את השפתיים ולכן אני ממש צריך להשתמש בשפתון נגד יובש.
האם צריך לזה כשרות בימות השנה הרגילים ? ואם יש לזה טעם אבל לא טעם שהייתי מגדיר טוב סתם טעם של צמח האם צריך?
ומה בנוגע לפסח?

במקרה שצריך כשרות אשמח אם הרב יוכל לתת שם של שפתון שידוע שהוא כשר בכללי וכן בפסח.

תודה רבה לכם.

תשובה:

בנוגע לכל השנה יש וזלין עם כשרות העדה החרדית, אני מניח שיש גם בכשרות לפסח תקנה בבית מרקחת בריכוזים החרדיים או בחנויות תמרוקים בריכוזים אלו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אה, זה רעיון טוב לקנות בריכוזים החרדיים, אם מה שכבר קניתי לא כשר אחפש לי שם,
    קניתי ווזלין עם רק שני מרכיבים PETROLATUM (או בשם אחר ווזלין), ו-YELLOW 5 LAKE (בשם אחר צבע טרטרזין, שקראתי עליו "מחקרים מצאו קשר אפשרי בין צריכת טרטזין להפרעות קשב, ריכוז והיפראקטיביות וכן לסרטן המעי הגס[1].") טוב, אולי בלי נדר גם אם לא צריך כשרות למה שקניתי, אמצא ווזלין טהור ורק בינתיים אשתמש במה שקניתי.

    תודה רבה כבוד הרב