שאלה:
האם ניתן לאפות לצורך שבת הגדול חלות מקמח מצה ?
תשובה:
שלום וברכה
אעתיק לך בזה מדברי הג"ר שלמה ליפשיץ שליט"א רב קהילות חשובות בני ברק ובהר יונה:
לחמניות מקמח מצה שעשויים מבלילה עבה הנילושה בשמן וסוכר לא יאכל בערב הפסח[1]. ואם מבשלים את הקמח מצה לפני האפייה יש להתיר לאוכלם בערב הפסח קודם שעה עשירית ויכול לקיים בהם סעודה שלישית. ואם רוצה יכול לקיים בהם כל הסעודות ולא ישייר חמץ כלל, ובסעודה ראשונה ושנייה עדיף שיאכל מהם כשיעור שרגילים לקבוע עליו סעודה כג' או ד' ביצים, אך אם אינו יכול אפשר להקל לאכול כשיעור כביצה מהם[2].
בס"ד. מה בדיוק הכוונה לבשל את הקמח מצה לפני האפייה – פשוט לשים אותו במים רותחים? כמה זמן?
מספיק דקה, אבל אני יודע רק את ההלכה את המתכון אני לא בדיוק יודע…
השאר תגובה