לחמניות מקמח מצה בערב פסח

שאלה:

האם ניתן לאפות לצורך שבת הגדול חלות מקמח מצה ?

תשובה:

שלום וברכה

אעתיק לך בזה מדברי הג"ר שלמה ליפשיץ שליט"א רב קהילות חשובות בני ברק ובהר יונה:

לחמניות מקמח מצה שעשויים מבלילה עבה הנילושה בשמן וסוכר לא יאכל בערב הפסח[1]. ואם מבשלים את הקמח מצה לפני האפייה יש להתיר לאוכלם בערב הפסח קודם שעה עשירית ויכול לקיים בהם סעודה שלישית. ואם רוצה יכול לקיים בהם כל הסעודות ולא ישייר חמץ כלל, ובסעודה ראשונה ושנייה עדיף שיאכל מהם כשיעור שרגילים לקבוע עליו סעודה כג' או ד' ביצים, אך אם אינו יכול אפשר להקל לאכול כשיעור כביצה מהם[2].

[1] תעא רמ"א סעיף ב.

[2] על פי אגרות משה או"ח חלק א סימן קנה, וברכי יוסף סימן תמד ס"ק ב.