תשלומי עבודה

שאלה:

מקום עבודתי החסיר לי תשלום תקופה ארוכה מתוך שגיאה שלו והוא מודה בכך ומוכן להחזיר. הם טוענים לקחנו לך מהברוטו נחזיר לך לברוטו ואני טוען לקחתם לי ברוטו שפטור ממס ועתה אתם מחזירים לי ברוטו שחייב במס. על מי לספוג את המס. לא על מי שטעה והחסיר?
סיבת חוב המס כעת היא כי הצטבר חוב בסכום שמחייב במס, וכן כי ירדו לי השנה נ.ז ממס בעד ילד שמגיע בשנת המס הנוכחית לגיל 6 .
מדובר על 9,000 ש"ח ויורד על זה מיסוי של 1/3!! אילו היו נותנים את הסכום בזמן הייתי מקבל את כל ה9,000 ש"ח

תשובה:

שלום וברכה,

המעביד לא יכול לפרוע את חובו כאשר ברור שייקחו מס מחמת הפירעון חוב, ועליו לשלם מחיר מלא לא כולל מס. או שיפרוס את החוב לתשלומים בצורה שלא ייגבו מס מהעובד, ובתנאי שפריסת התשלומים יהיו הוגנים ולא תשלומים קטנים והרבה זמן, אלא תשלומים מסתברים וזמן מסתבר לתשלום החוב.

בהצלחה.