לשלם על פריצה שפרצו בגין שריפה

שאלה:

באחת הקומות בבנין התפרצה שריפה בדירה שכורה שכללה ארובות עשן סמיכות,
המשטרה וכיבוי אש הגיעו למקום. וחלק מעבודתם פינוי כל הדיירים מהבניין. לכן כשראו שהדירה הסמוכה נעולה. התקשרו לבעל הדירה לשאול מי בתוך הדירה. ובעל הדירה אמר כיון שהוא יושב שבעה בעיר אחרת כולם איתו ואין אף אחד בדירה בכ"ז פרצו לשכן את הדירה להיות בטוחים שאין אף אחד בדירה!
לאור האמור עולה השאלה מי אמור לפצות את השכן על הנזקים שנגרמו לו עקב הפריצה לדירתו????
להדגיש שכל התיקונים בדירה השכורה שנשרפה נעשו על ידי השוכר!!

תשובה:

שלום וברכה,

האם כוונתך בשאלה אם לחייב את השכן שממנו פרצה השרפה על הפריצה שעשו לשכן?.

השוכר שממנו פרצה השרפה לא חייב לשלם עבור הפריצה שערכו לתוך בית השכן אחרי שביררו שאין אנשים בדירה שהפריצה מיותרת.

בהצלחה.

מקורות:

מאחר והפריצה הייתה מיותרת לא ניתן לחייב את בעל השרפה בהפסדים של הפריצה, למרות שהם ערכו זאת בגין השריפה, אחרי שהודיעו להם שאין סיבה לפרוץ והם החליטו לפרוץ ההפסד על בעל הדירה בלבד.