כיבוד הורים

שאלה:

רבים נוהגים לקרא לאשה אמא,איני יודע מה המקור למנהג זה, אך אם עושים כן כדי לחנך את הקטנים בעודם קטנים דיינו,אך להמשיך בכך (מתוך. הרגל) גם לאחר שגדלו ואפילו נישאו ,איני יודע מה הטעם לכך, אם כדי לכבד את אימם ,כמדומני שיש בכך זלזול ופגיעה בכבוד אמו לקרא לאשתו אמא,בודאי לא רק בפני אמו,אלא גם לא בפניה וגם אחרי מותה עד 120.

תשובה:

אינני יודע אם יש בזה פגיעה כבוד אמו אבל בעיני זה מוזר מבחינת הזוגיות… אם אין ילדים שרוצים לחנכם אינני רואה טעם בזה [אולי יש שסבורים שזה צנוע יותר כך? אינני יודע].