מצות

שאלה:

שלום, אפשר לשים כמה מצות בסיר מים רותחים ולשים מרק עוף שלא יהיה טעם של מצה, ולאכול בשבת בשחרית וסעודה שלישית?

תשובה:

לדעת הגר"ע יוסף זה אפשרי ויש שהחמירו בזה, כמובן אין לשים את המצות בסיר בשבת עצמה אלא לפני שבת משום איסור בישול אחר אפייה.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. "למרות שאם עושים כדעת הגר"ע אז מה הבעיה בבישול אחר אפייה? "
    "זה לא משהו מפלגתי "
    התשובה איננה ברורה, הוא שאל אליבא דרב עובדיה שהוא [השואל] לצורך הענין עושה כמותו אז מה הבעיה אפילו בשבת? הרי אין בישול אחרי אפיה.
    ומאותו הטעם מותר לערות מים רותחים ישר מהמחם אל תוך הקפה, אז למה שכאן זה יהיה אסור.

  2. אתה צודק, אבל ראשית זה אינו לכתחילה גם לדעת הגר"ע יוסף, שהרי התיר לכתחילה רק בכלי שני, שנית אינני יודע אם בכל דבר הוא נוהג כמו הגר"ע יוסף, יש כאן שני נושאים אחד תלוי במנהגי בני אשכנז וספרד והשני לא.

  3. " אבל ראשית זה אינו לכתחילה גם לדעת הגר"ע יוסף, שהרי התיר לכתחילה רק בכלי שני, "
    אויי, טעות טעות טעות!! [תמחל שאני כל כך תקיף]
    אנא ממך תפתח חזון עובדיה חלק ד בהלכות בישול גבי הכנת קפה בשבת ותראה שהוא כותב שזה מותר לכתחילה רק שהמחמיר תע"ב.
    וההסבר לכך, משום שרוב ככל הראשונים סוברים שאין בישול אחר אפיה וכל החשש הוא משום דעת ספר היראים [כיון שהוא ראשון יש מקום להחמיר].