קמח מלא וקמח כוסמין 80% – חמץ?

שאלה:

אינני נוהג למכור חמץ כלל. יש ברשותי קמח מלא וקמח כוסמין 80% סגורים בוואקום בהשגחת בד"ץ ע. ח., האם ניתן לשומרם בפסח? האם חובה לבערם למי שאינו מוכר חמץ או חשש חמץ?

תשובה:

בדרך כלל קמח מלא נעשה מחיטה שאינה רחוצה, והוא עדיף על קמח רגיל בענין זה, אבל תמיד טוב לשאול בחרה עצמה… מי שאינו מוכר חמץ ודאי לא ישאיר בבית, לא רק בגלל החשש שהעלית אלא גם  כי יש חשש שהלחות הנמצאת במקפיא עלולה להחמיץ את הקמח. לכן ודאי שלא ראוי להשאיר. ראה גם בתשובות והנהגות (הגר”מ שטרנבוך, ח”ה סי’ קכח) שנשאל בשאלה זו האם את הקמח של המצות ניתן לשמור במקפיא, והביא כמה סימוכין לכך שיש חשש לרטיבות. אולם המציאות היא מעל לכל הדוגמאות שהביא שם. ולכן סיים, שלכתחילה ודאי שלא ראוי לעשות זאת, ואם זה כבר נעשה כתב: “צריך לדון בדבר”. בכל מקרה אם עושים מכירה לגוי זה יותר קל. ומומלץ לכל אדם לעשות מכירת חמץ שמא נשאר משהו והוא לא יודע ממנו…