דם בשירותים

שאלה:

שלום רב,
היום ראיתי חתיכת דם בשירותים כנראה קריש דם, שאר השתן היה בצבע תקין. יש לציין שאני סובלת הרבה מדלקות בדרכי השתן – אז לא יודעת מה המקור. לא הסתכלתי על הנייר, אז אני לא יודעת אם היה דם על הנייר. מה לעשות במקרה כזה?
תודה רבה

תשובה:

זה כתם על דבר שאינו מקבל טומאה ואינו אוסר. אם מוציאים ורואים שהוא ממש קריש נוקשה אין לו דין של כתם על משהו, אבל כל עוד זה נשאר שם וירד במים יש להקל, בפרט שיש לך את הצירוף הנ"ל.

ערב טוב.