ראיית דם לאחר בדיקת רופאת נשים

שאלה:

שלום רב,
אשתי ביקרה הים אצל הרוםאה שלה (ביקור שנתי רגיל).
הרוםאה החליטה לקחת דגימה למעבדה, והזהירה את אשתי שהבדיקה מגיעה עד הרחם ויהיה דם.
ואכן, אשתי הנמצאת בימי טהרה ראתה לאחר מכן על הנייר שעל המיטה דם.
יצויין שהרוםאה לא יהודיה וכנראה לא מודעת כלל לנושא של נידה וכו'.
האם אשתי טהורה עכשיו?

יישר כח!

תשובה:

שלום וברכה

חשוב לציין איזו בדיקה בדיוק בוצעה כדי לדעת שני פרטים: א' האם מדובר בוודאות בדם פצע. ב' האם נעשתה פתיחה לרחם באמצעות כלי, שבעובי מסויים אנחנו קובעים שאין פתיחת הקבר בלא דם, כלומר שעצם הפתיחה ורמת ליצאת דם והיא מטמאת. ככלל, עד שלא נדע בבירור יש להניח שמדובר בדם נידות והיא אכן אסורה, אבל כדאי לפרט יותר.