כמה שאלות לגבי קשירת ציציות

שאלה:

שלום כבוד הרבנים, כמה שאלות לגבי הציציות שקשרתי אתמול :

א. האם ציציות מסולסלות מעת עשייתן מהוה בעייה כלשהו או שצריך שהכל יהיה ישר ?

ב. נניח שהקפדתי שיהיו ארבעה חוטים מכל צד, אך לא הקפדתי שזה יהיה אותם החוטים שיהיו ביחד, אלא בעקראי לגמרי, זה בסדר ?

ג. בדומה לב., אבל קשרתי קשר בסוף החוטים [ארבע מצד אחד, ושלוש + השמש מהצד השני], כמו שנהוג לעשות, אבל לא קשרתי אותם באותו סיגנון אלא פעם ימין בתוך שמאל ופעם שמאל בתוך ימין והכל היה ממש בעקראי, זה גם בסדר ?

[רק שאלה ב. טיאורטית]

תשובה:

שלום וברכה

1. אין בעיה. בדרך כלל השמש שמיועד לכריכות בא מסולסל…

2. זה בסדר כל עוד לא נתלשים לך חוטים, הבעיה היא אם יתלשו לך שני חוטים מאותו הגדיל: המטרה להקפיד שהכל יהיה באותו צד, שאז אם יתלשו שנים מאותו צד, תמיד תדע שחציו השני של החוט עדיין קיים והציצית כשרה, כאן שלא הקפדת, אם יתלשו שנים יהיה החשש שאולי הם שני חלקי אותו חוט והציצית פסולה.

3.לא משנה.

אני מקצר מחמת העומס העצום באתר בימים אלו.

הצטרף לדיון

תגובה 1