ציצית – נוטף על הקרן

שאלה:

שלום כבוד הרב,
בעט השחלת הציציות, האם יש קפידה באיזה צד קושרים אותם (כלפי קרקע או כלפי הצד) ?
ואם לא הקפידו על כך האם זה מעכב ?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

ההלכה היא שהציצית תהיה נוטפת על הקרן, ולכן בעצם הדבר תלוי קצת באופן לבישת הטלית בדרך כלל, והיינו שמי שנוהג [כמנהג הרווח] להעלות את צידי הטלית על הכתפיים, צריך לתלות את הציצית לאורך הטלית, ולמי שמתעטף כמו מנהג התימנים יש לתלותם לרוחבה, וכל זה אינו אלא הידור, העיקר הוא שלא יהיו תלויים באלכסון כמנהג הקראים [ראה משנה ברורה סי’ יא ס”ק עג]. כמו כן זה לא כל כך משנה בשעת עשייה אלא בשעת הלבישה. כדאי להדק מעט יותר מרוחב הקרן וכך זה מחזיק לאורך זמן.

מקורות:

ראה שו”ע הרב שם סעי’ לד, וע”ע שערי תשובה שם ס”ק יא.