קצח – האם זה קטניות?

שאלה:

האם קצח נחשב לקטניות בפסח ?
תודה !

תשובה:

הכלל בקטניות שכל דבר זרעו נאכל הוא קטנית, ממילא הקצח הוא קטניות ואסור לבני אשכנז לאוכלו בפסח.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. רפואה שלמה במהרה!! אני מניח שאין זו רפואה של ממש, לסרטן צריך תרופות לפי המלצת הרופא, אמנם אם הרופא אומר לקחת גם קצח – מותר בהחלט.

  2. זה נכון, אבל ככלל אני מאוד מאוד מפקפק ברפואה טבעונית כמו זה ובסיטואציה זו, ומסופקני אם ניתן לומר שיש כאן צורך רפואה כל שהוא.