שתית ארבע כוסות לחולה סוכרת

שאלה:

כידוע, חולה סוכרת צריך למעט ככל האפשר באכילת פחממות (סוכר), ובמיוחד צריך להימנע מאכילת כמות גדולה בפרק זמן קצר. גם שתית יין המכיל אלכהול בעייתית, היות ועלולה לגרום לירידה דרסטית של הסוכר.
לכן מצוות שתית ארבע כוסות מחייבת חשיבה ותכנון מוקדם. רציתי לשאול איזו חלופה עדיפה.
א. לקחת מיץ ענבים טבעי 100% ולמהול אותו ב 49% מים. כך שמורידים בחצי את כמות הפחממות ששותים. ואז ניתן לשתות כוס לפי שיעור חזו"א.
ב. לשתות מיץ ענבים ללא מהילה במים (שכידוע יש פוסקים שלא מתירים לערבב במיץ ענבים אפילו טיפת מים) אבל אז צריך לשתות בשיעור הקטן ורק רוב כוס?

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה עדיף שלא למהול במים, שכן דעת הגרי"ש אלישיב שזה מקלקל את המיץ ענבים, ולסמוך על דעת המשנה ברורה בסי' רעא ס"ק סח, שלא מחמירים כשיעור הגדול [היודע כשיעור חזון איש] אלא רק לגבי הכוס הראשונה של הקידוש, ובשאר הכוסות ישתה לפי השיעור הקטן המכונה הגר"ח נאה. רק שברכה אחרונה על כוס ברכת המזון אפשר רק אם שותים רביעית.

רפואה שלמה.