לעזור לאחרים על חשבון הרוחנית שלי?

שאלה:

שלום וברכה
יש לי סוגייה קשה שכבר מציקה לי יום ולילה, ואני לא יודע כבר מה לעשות בנידון..
אני גולש באתר פורומים שהוא אתר חילוני, בתוך האתר פורומים נמצא פורום בשם "יהדות ותורה" פורום שהרבה התחזקו ממנו והתחילו לקבל על עצמם מצוות ולהתחזק וכו'
ואני מנהל בפורום יהדות ותורה.
לי יש את הסמכות להרחיק אנשים מהפורום ולמחוק הטעיות ולהרחיק אתאיסטים שמנסים להזיק לפורום ולגרום למשתמשים לאבד את האמונה שלהם
ומאז שאני מנהל בפורום הזה – אני יורד רוחנית ברמה גבוהה מאוד
התחלתי לדבר לשון הרע, התחלתי לבטל תורה – לא למדתי תורה בגלל עומס שהיה לי בתור מנהל יהדות ותורה, התחלתי יותר להיות במחלוקות עם אנשים, הפסקתי כבר לברך ברכות המזון בגלל שאני רוצה להיות רק במחשב (אני רוצה להיות במחשב בגלל פורום יהדות ותורה)
בקיצור ירדתי המון ברמה הרוחנית
אבל אם אני אעזוב את פורום יהדות ותורה – יכול להיות שיבואו המון אתאיסטים ומסיונרים שיציקו ויורידו את האמונה לחברי הפורום ואפילו יטעו אותם מבחינה הלכתית
אז מה לעשות בנידון?
האם לעזוב את פורום יהדות ותורה ובכך אעזור לעצמי ולא לאחרים כרגע
או להישאר בפורום יהדות ותורה ובכך להמשיך לרדת רוחנית – אבל בכך אוכל לעזור לאנשים להתחזק ולהנות בפורום
תודה רבה על העזרה שלכם, אתם מאוד עוזרים לי פה והלוואי והיה לי את האפשרות להשיב לכם טובה, תודה רבה לכם!

תשובה:

שלום וברכה

יש לי חידוש בשבילך… אני רוצה לעשות לך היכרות עם היצר הרע… אשאל אותך שאלה: כל אדם יש לו יצר הרע, זו עובדה! כיצד יוכל היצר הרע לשכנע את הרב עובדיה לחטוא? איך?? כמו שהוא מדבר איתי? הרי הרב עובדיה יזרוק אותו מכל המדרגות… נעבור אליך… אם היצר הרע יבוא אליך ויגיד לך: מאור, סע לים בשבת, זה כיף… מה תאמר לו? תזרוק אותו מכל המדרגות!! נכון? אז יש לו פטנט אחר, מאור, חשוב שתחזיר אנשים בתשובה, שב ליד האתר הנוראי הזה ולא נורא שאתה לא מברך, לא נורא שאתה מדבר לשון הרע..

מאור! זה יצר הרע!! תברח כמו מאש!!! הבעיה האמיתית שאתה עדיין לא מודע לה, ש ז ה  מ מ כ ר… ויהיה לך קשה מאוד להפסיק, וגם אם תודיע שאתה לא מנהל, עדיין תגלוש כדי לבדוק.. אתה חייב חסימה טובה מפוקחת למחשב שלך, אל תביא את עצמך לידי נסיון.

אומר לך את האמת, אני לא יודע אם היה לי בבית מחשב שאינו מסונן כהלכה אם הייתי עומד בזה… איזה אדם חכם מביא לעצמו נסיונות?!

תתנתק ותרגיש שהנשימה חוזרת אליך.

אין לך אחריות לכל עם ישראל, בטח לא על חשבון העבודה האישית שלך, זה ברור לגמרי.

בהצלחה