זכויות יוצרים בדפי עבודה לילדים

שאלה:

שלום וברכה,
מה גננת יכולה לעשות בעניין דפי צביעה לילדים בגן.
ישנם המון אתרים עם דפי צביעה להורדה:
ישנו אתר שלמשל התנאים שלו כאלה:
"תנאי שימוש באתר
כל התכנים, התמונות והמדיה באתר זה הנם שייכים ל- "דפי צביעה להדפסה".
במקרים בהם דמויות מקוריות נלקחו ממקורות המוגנים בזכויות יוצרים, הקרדיטים יוזכרו בהם.
אין לעשות שימוש מסחרי, להעתיק, לשכפל, לערוך ולפרסם את התכנים באתר בשום מקרה.
השימוש באתר הנו חופשי לשימוש פרטייחידני להדפסת דפי צביעה.
כל שימוש אחר יידרש בהסכמה מפורשת של "דפי צביעה להדפסה" בלבד."

מה הדין בלהדפיס לילדי הגן?

תשובה:

שלום וברכה,

החומר מיועד לגנים, ומאחר והם מסכימים לשימוש פרטי מותר להעתיק לצורך ילדי הגן. האיסור שהם מתנים הוא שימוש מסחרי שרוצים למכור את החומר או להעתיק כדי לסחור. ולא לשימוש של גנים או בני משפחה.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה.
    עוד שאלה:
    גננת שהורידה דפי עבודה מאתרים מסויימים היו שם למטה כתובות האינטרנט שלהם ואולי אפילו סימן של כל הזכויות שמורות (שוב הם לא אוסרים להוריד תמונות, זה נועד לציבור) ואז הגננת מחקה את שם וכתובת האתר, כי מדובר בגנים חרדים, ולא רוצים להזכיר כתובות אינטרנט, האם זה בסדר? ומה בדיעבד למחוק את הציורים האלו? ומה לגבי העתיד מותר להמשיך לעשות כך עם מחיקת הכתובת?

  2. מותר להוריד את הכתובת אינטרנט או את הסמל. הם עושים זאת עבור פרסומת, ואם לא הותנה שחייבים להשאיר אין חובה להשאיר.

  3. מה הדין אם קניתי חוברת צביעה לאחד מילדיי האם מותר לי לצלם עבור שאר הילדים כמובן שכתוב שם כל הזכויות שמורות אין לצלם וכו'?