שכר תיווך לפרסום אנונימי

שאלה:

מתווך פרסם דירה למכירה בלי כתובת או שאר פרטי פרטים.. אחד שראה פנה לידיד שלו שהוא גם מתווך לדעת אם הוא מכיר במה מדובר ויש לו אפשרות גם להשיג.
האם מותר הדבר, ואם יוצא עסקה, האם לזה שפרסם מגיע תיווך

תשובה:

שלום וברכה,

פרסום של דירה ללא כתובת לא נחשב לנתינת מידע, והמידע שמוסר שיש באזור דירה למכירה לא מחייבת בתשלום תיווך, ולכן אין צורך לשלם למתווך שפרסם את הדירה אם העסקה בוצעה שצורה עקיפה.

בהצלחה.

מקורות:

מתווך הוא שהביא מידע ללקוח או שחיבר בין הצדדים. פרסום שיש דירה באזור למכירה לא נחשב למסירת מידע או חיבור בין הלקוח לעסקה ולכן אין צורך לשלם לו דמי תיווך. יתר על כן, המידע שפרסם שיש דירה למכירה נחשב שהפקיר את המידע הזה ושומר לעצמו זכות שמי שירצה מידע מדויק יתקשר אליו והוא יחבר אותו, ולכן שימוש במידע שפרסם לא נזקף למתווך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. זה לא נחשב עני המהפך, אלא יורד לאומנות כמו ריצת הדג או עני המנקף, שהראשון טרח בדבר והשני משתמש בטרחה של הראשון, ולכן למתווך אסור לקחת את המידע ולחפש את הדירה ולהביא לקוחות, אבל ללקוח מותר לחפש דירה לפי פרסום כזה. או לשאול מתווך אחר אם יודע על דירה באזור.