להמשיך להתפלל באמצע קדיש

שאלה:

שלום.
האם מותר להמשיך להתפלל בין אמן לאמן של קדיש? לדוגמא- כשהש״ץ מקדים אותי ואני עוד קצת מאחורה והוא מתחיל קדיש, אז אני יכול לענות אמן אבל להמשיך בתפילה בין לבין?

תשובה:

שלום רב

נראה לחלק בענין זה בין אם הקדיש הוא מהמנין בו אתה מתפלל והוא חלק מסדר התפילה, שהואיל ויש לכוין בענייתו לא ראוי להתפלל תוך כדי כך, לבין אם שומעים קדיש ממקום אחר, שכיון שאין חיוב גמור לענות עליו, כמבואר בשו”ע בסי’ נה סעי’ כ ובהרחבה בהליכות שלמה פרק ט סעיף ח, מותר להתפלל תוך כדי כן אף שבכוונתו לענות. כמובן שאם הוא מתפלל תפילה שאסור להפסיק באמצעה לעניית אמן לא שייך נושא זה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. ואם אני ממש בסוף הקטע המסויים, לדוגמא- במשפט האחרון או קצת יותר בעלינו לשבח וכבר צריך לענות אמן, לאחר האמן אני יכול רק לסיים את מה שנשאר?
    ולפי התשובה ניראה שאין איסור גמור לעשות כפי שתיארתי בשאלה הראשונה אלא שזה רק לא ראוי שמא אני לא אכוון כתוצאה מכך, נכון?

  2. יש לחלק בין 5 אמנים ראשונים, לשאר.
    עד אמן שלאחר דאמירן בעלמא אין לומר פסוקים ואין להמשיך תפילתו תוך כדי, יתכן ולא איסור גמור אבל זה מנהג הספרדים על כל פנים.
    לגבי שאר האמנים של הקדיש, רשאי להמשיך בתפילתו ובתנאי שיקפיד לענותם