שינוי קשר התפילין ללא אמירת לשם מצוות תפילין

שאלה:

שלום הרב,
אם מישהו חיזק/הקטין את הקשר בתפילין של ראש שלי, ולא אמר לשם מצוות תפילין.
זה מעכב?
לכתחילה צריכים לומר כאשר מהדקים את הקשר?

תשובה:

בהחלט, כל שינוי בקשר מחייב אמירת לשם קדושת תפילין [לשם מצות אומרים בציצית], אם הוא לא אמר, כדאי לבצע פעולה זו שוב.

יום נעים.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. שלום הרב,
    אני יכול פשוט לנסות להדק את הקשר, כלומר למשוט בשני הרצועות ותוך כדי להגיד 'לשם קדושת תפילין'?
    גם אם בפועל ההידוק הזה לא כל כך השפיע?
    לברך על התפילין קודם הנחתן שוב?להגיש לשם יחוד?את הפרשיות לאחר ההנחה?