הרחבה של שכנים צריכה להיות עם תקן של מהנדס

שאלה:

הוצאנו רשיון לתוספת בניה 3 שכנים, השכן למטה לקח קרוב משפחה שבנה כרצונו, והביא מהנדס זקן רק לחתימה.
כשאנחנו רוצים לבנות את הקומה השניה והשלישית בא המהנדס שנחשב יסודי ומקצועי, ואומר שהוא לא יכול לתת לנו לבנות על סמך הבניה של הקומה התחתונה שנעשתה עם הורדת קירות בלי חיזוקים מספיקים.
השאלה אם אנחנו יכולים לכוף את השכן למטה לעשות ע"פ דעת מהנדס מומחה כזה או אחר, או שהשכן יכול לומר אני עשיתי עם אישור מהנדס, וזה לא ענייני בעיית התוספת בניה שלכם?

תשובה:

שלום וברכה,

השכן התחתון משועבד לבנות בצורה תיקנית ע"פ מהנדס מקצועי. במקרה שלכם אם מהנדס מטעמכם הבחין שהמהנדס של השכן לא מקצועי, והוא טוען שהמהנדס שלו כן מקצועי צריך לפנות לבית דין כדי שידונו ביניכם. אבל אם הוא מודה שהמהנדס שלו אינו מקצועי או שלא בדק את העבודה עליו לעשות חיזוקים למבנה לפי הוראות של מהנדס מקצועי.

בהצלחה.

מקורות:

השכן התחתון משועבד לשותפות ועליו לבנות באופן שהעליונים יוכלו לבנות בצורה תיקנית, ולכן צריך לבנות לפי חוות דעת של מהנדס מקצועי כדי שהשכנים העליונים יוכלו לבנות על גביוי.