התחייבות של קבלן שלא יתעסק עם לקוחות

שאלה:

האם עסק המעביר חלק מלקוחתיו לקבלן משנה יכול לדרוש בעל פה (לא נעגן בחוזה) לא לקיים יחסים עסקיים עם לקוחות שהעביר, לאחר תום שרות הניתן.

תשובה:

שלום וברכה,

עסק שמביא לקוחות לקבלן משנה ומתנה עם הקבלן שלא לקיים עסקים נוספים עם הלקוחות התנאי בטל ואין לקבלן משנה חובה לציית להוראה שקיבל, ואפילו אם נחתם בחוזה שלא יקיים עיסוקים אחרים עם לקוחות לא חל ההתחייבות. וכדי להחיל התחייבות כזו צריך לעגן את ההתחייבות בקנס כספי באופן שיועיל התחייבות הקנס.

בהצלחה.

מקורות:

לא ניתן לחייב קבלן שלא יעסוק עם לקוחות, אין התחייבות שלא לעשות מעשה. ולמרות שהלקוחות אלו הגיעו מהעסק, כיון שמדובר בעסקים נוספים אין תוקף להתחייבות. כדי לעגן תנאי כזה צריך לעגם שהקבלן משנה מתחייב באופן המועיל שאם ימשיך להתעסק עם לקוחות אלו יצטרך לשלם כו"כ. ולכתוב את החוזה בצורה שלא יהיה בו אסמכתא.