זכויות יוצרים

שאלה:

הרב, איך עובד כל עניין חיבור הספרים בימינו יחד עם זכויות יוצרים?
הרבה מהספרים (בדר"כ אגדתא) הם ליקוט, בין בשינוי מילים, בין בחיבור דברים.
בין העתקה של 2 פירושים מפה, שני פירושים משם וכו' על הפרשה.
סיפור אחד מפה סיפור משם.
ישנם ספרים שמעתיקים מהם יותר ישנם פחות?
איך הדברים מסתדרים עם זכויות יוצרים כאשר לא מעתיקים אחוזים גבוהים מספר ספציפי, ומשנים סדרים ולא מחכים את הספרים?

תשובה:

שלום וברכה,

העתקה של ליקוט מספרים שונים העתקה לא נחשבת להפרת זכויות, מאחר ומכל ספר מעתיקים פירוש אחד או רעיון אחד, ואין בכך משום הפרת זכויות של בעל הספר. והחיבור שלוקט הוא יצירה חדשה, ואסור להעתיק ממנו ספר שלם.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לאו דווקא רעיון אחד אלא שלא יהיה העתקה של דבר שלם מהספר. אם מלקט כמה רעיונות מפוזרים מתוך ספר שלם אין איסור.