ריבית בבורסה

שאלה:

שלום, אם אני משקיע בחברה בבורסה ואני מוציא את הכסף ברווח האם יש פה איסור ריבית? ומה לגבי דבידנדים האם יש בזה איסור ריבית.
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

השקעה במניות אין בהשקעה משום איסור ריבית משום שהמשקיע לא מלווה כסף לחברה אלא קונה בה שותפות, וקניית מניה היא כקנית נכס שיש בידו, ואם הנכס משביח ומוכר ומרוויח נחשב שנכס שלו שקנה התייקר. ולכן חלוקת דבידנדים לא ריבית אלא מחלקים רווחים לבעלי הזכויות בחברה.

בהצלחה.