חיסון נגד הקורונה

שאלה:

אני חוששת מאוד לקחת את החיסוןנגד קורונה,
כי שמעתי והבנתי ממאמרים שנראים מבוססים שהוא מסוכן לבריאות ולעתיד של מי שלוקח..
ואם לא אקח ואוליי אפספס את האפשרות..לא אעשה מסירות נפש על קידוש ה'
ואעבור על "כל אשר יורוך"
וכביכול חסרה לי אמונת חכמים…?!

תשובה:

לגבי הרבנים אני יודע שיש כאלו וכאלו, אינני בקי בזה. לעצם הענין, בעיני נראה ברור שהדרך היחידה כרגע למגר את המגפה הנוראית הזו שגובה מאיתנו חיים של עשרות אנשים בכל יום, ומשאירה רבים אחרים עם פגעים ונזקים, זה רק על ידי החיסון. עוד לא השתכנעתי מאדם אחד שקיימת סיבה אחת לחשוב שיש בחיסון משהו מזיק, אין כל מידע כזה כלל, הדבר היחיד שנכון, הוא שכל חיסון נבדק גם לאורך זמן במשך שנים וכאן זה לא היה אפשרי, אבל הרעיון המדעי וכו', לא ראיתי לגביו שם פגם.