ברכה אחרונה על דבר שלא טעים לי

שאלה:

שלום, רציתי לדעת אם צריך לברך ברכה אחרונה על מאכל שלא היה טעים לי ואכלתי אותו רק כי הוא בריא, אם כי הוא לא היה דבר שמאוס לי .

תשובה:

ככל שהיה בכך תועלת של הנאת מעיו – תחושת שובע וכדומה, יש לברך ברכה אחרונה, אם אין כל תועלת למעט רפואה אין לברך, כמבואר במשנה ברורה סי' רי.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אין לזה כל קשר עם מה שכתבתי כאן, חיוב ברכה ראשונה ואחרונה יכול להיות משתי סיבות: או שיש תועלת של טעם, או שיש תועלת של רוויה, לכן אדם צמא ששותה מים, אף שאין טעם, הוא מברך עליהם ברכה ראשונה ואחרונה, אדם שאינו צמא, והוא שותה רק בגלל שיש לו בכך תועלת רפואית וכדומה, אינו מברך, לא ברכה ראשונה ולא אחרונה, זה נושא שונה לגמרי.