מתנות לאביונים – לחץ כאן

צליית כבד בתנור

שאלה:

שלום, אם צליתי כבד בתנור (להכשרה) ודלת התנור הייתה סגורה אך מידי פעם פתחתי את הדלת לבדוק אם הכבד מוכן לבישול, כך שהאדים עם הדם יכולים לצאת כשאני פתחתי, האם הכבד כשר?

תשובה:

שלום רב

ברור שלפתוח מיד פעם לא עוזר… בשעת הדחק ובמקום הפסד ניתן לתלות שבתנורים שלנו אין כל כך אדים הכל נשרף, בפרט בכבד שאין בו רוטב..

למעשה הצורה הנכונה כשעושים את זה בתנור [לא מומלץ] היא כך:

אם רוצים לצלות כבד בתנור, חובה להשאיר את הדלת פתוחה [אחרת האדים אוסרים את הכבד עצמו, לא רק את התנור], יש לחמם את התנור היטב לפני הכנסת הכבד ולא שיתחמם איתו יחד, הכבד מונח כמובן על רשת מיוחדת שלא משתמשים בה לדברים אחרים, אבל אפשר להשתמש בה שוב לכבד, יש לשים תבנית לקליטת הדם מתחת, לאחר מכן יש לנקותו היטב ולהסיקו על חומו המירבי חצי שעה.

מקורות:

ראה שו"ת אגרות משה יו"ד סי' קסא, שבטל הלוי ח"ו סי' קז, חלקת יעקב ח"ב סי' קמא ועוד.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל